samenheist-op-den-berg
foto van schepen Kelly Van Tendeloo aan het oude schuurgebouw

Oude Schuur wordt vervangen moderne nieuwbouw

Voor de speelpleinwerking aan de Boonmarkt gaat de gemeente een half ...

meer
Dec20

Kerstfeest sp.a Heist-op-den-Berg

Op zaterdag 20 december organiseert sp.a Heist-op-den-Berg een spetterend kerstfeest! Alle ...

meer

mechelen
Begroting van gemiste kansen

rondom ons

Het Mechelse stadsbestuur zet de beleidskeuzes die men bij de start van de legislatuur aanvatte consequent door. Daarmee wordt de ...

lees meer

nieuws!

Derde groepsaankoop groene stroom telt al 4000 voorinschrijvingen

woensdag 25 april 2012

De provincie Antwerpen verwacht een recordaantal inschrijvingen voor de derde groepsaankoop voor groene stroom, die start op 18 juni. Er zijn al 4000 voorinschrijvingen geregistreerd.

De provincie Antwerpen begon in 2010 met een groepsaankoop van groene energie. "We zagen dat de bewoners voor hun stroom beduidend meer betaalden dan in de ons omliggende landen", zegt gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a). "We kozen ook voor groene stroom. Er waren al kleinere initiatieven rond groepsaankopen door de gemeentebesturen."

Bij de eerste editie schreven 30.000 mensen zich in om mogelijk van leverancier te veranderen. In 2011 waren dat er al 40.609 inwoners van de provincie Antwerpen. Gemiddeld bespaarden de mensen 320 euro per jaar op hun energiefactuur. Alles samen gaat het om een besparing van 8,4 miljoen euro.

Verhaert verwacht met de derde editie nog meer inschrijvingen. "Met heel de discussie over de energieprijzen verwacht ik dat nog meer mensen van leverancier willen veranderen", zegt de gedeputeerde. "Met onze groepsaankoop zetten we de deur op een kier. Door het initiatief van minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) kwam de deur helemaal open te staan. Ondertussen kregen we al vierduizend voorinschrijvingen voor de groepsaankoop, terwijl de campagne pas in juni begint."

In september start de federale regering met een campagne om de consument te helpen bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier.

De provincie Antwerpen neemt deze handschoen op om de lokale ambtenaren op te leiden. "Met onze groepsaankopen van groene energie hebben we hier al ervaring mee", zegt Verhaert. "Het valt bovendien mooi samen met onze groepsaankoop van dit jaar. We gaan de mensen helpen om hun factuur te lezen."

www.gva.be

  

Oude Schuur wordt vervangen moderne nieuwbouw

Voor de speelpleinwerking aan de Boonmarkt gaat de gemeente een half miljoen euro investeren in een nieuwbouw. De oude schuur die nu op het domein staat kan al sinds 2012 niet meer ... meer

sp.a wil duurzame oplossing voor KFC Molenzonen

Sp.a Heist-op-den-Berg begrijpt de ongerustheid die er heerst bij spelers en bestuur van KFC Molenzonen en zal vandaag ook mee opstappen. Sp.a zal binnen de coalitie dan ook constr ... meer

Palestijn Mohammed is welkom bij CDO Heist

Deze week plaatst het Centrum voor Deeltijds Onderwijs twee panelen met een foto van een Palestijns gezin, omringd door leerlingen van de school. Ze gelden als steun voor de camp ... meer

Spots sp.a Heist-op-den-Berg

Lees hier online de nieuwe editie van Spots Heist-op-den-Berg. Waar maakt sp.a wel degelijk verschil? Wilt u wat meer weten over onze progressieve ideeënfabriek? Wat doen w ... meer
13 12 2014
lees meer
“Investeren in mensen om samen het alter...

Justitie

“Lijken uit de kast op justitie”

De gerechtelijke experts in ons land klagen over de betalingsachterstand op de FOD Justitie. De vorige Minister Annemie Turtelboom had in de voorgaande legislatuur nochtans beloofd om het probleem aan te pakken. "Maar nu komt een karrevracht onbetaalde facturen uit de periode Turtelboom boven water”, stelt sp.a-fractieleider Karin Temmerman vast.

lees meer
geplaatst op
di 04/11/2014 - 11:13

Mobiliteit

Driekwart senioren gebruikt gratis openbaar vervoer

“Het betalend maken van het openbaar vervoer wordt een serieuze streep door de rekening voor senioren”, zegt Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke. Uit cijfers van de Vlaamse regering blijkt namelijk dat 65-plussers massaal gebruik maken van bus en tram om zich te verplaatsen.

lees meer
geplaatst op
di 04/11/2014 - 11:14

Partij

Aaron Ooms, nieuwe voorzitter Jongsocialisten

Aaron Ooms (27) is sinds afgelopen weekend de nieuwe voorzitter van de Jongsocialisten. Hij is de opvolger van Sanne Doms. Ooms wil de Jongsocialisten nog sterker op de politieke kaart zetten het komende jaar. “De stem van de jongeren moeten we nog luider laten klinken”, zegt Ooms. “Zeker met het beleid van deze asociale factuurregeringen, een beleid dat toekomstkansen van jongeren fnuikt in plaats van ze te vrijwaren.”

lees meer
geplaatst op
di 18/11/2014 - 13:40