samenheist-op-den-berg
Fiets-o-strade ook zeer welkom in Heist-op-den-Berg

Fiets-o-strade ook zeer welkom in Heist-op-den-Berg

Onlangs werd de fiets-o-strade Antwerpen – Mechelen open gesteld. Dit is ...

meer
Sep11

spaghetti-avond sp.a Heist-op-den-Berg

Graag nodigen sp.a en Curieus Heist-op-den-Berg iedereen uit op onze jaarlijkse ...

meer

nieuws!

Derde groepsaankoop groene stroom telt al 4000 voorinschrijvingen

woensdag 25 april 2012

De provincie Antwerpen verwacht een recordaantal inschrijvingen voor de derde groepsaankoop voor groene stroom, die start op 18 juni. Er zijn al 4000 voorinschrijvingen geregistreerd.

De provincie Antwerpen begon in 2010 met een groepsaankoop van groene energie. "We zagen dat de bewoners voor hun stroom beduidend meer betaalden dan in de ons omliggende landen", zegt gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a). "We kozen ook voor groene stroom. Er waren al kleinere initiatieven rond groepsaankopen door de gemeentebesturen."

Bij de eerste editie schreven 30.000 mensen zich in om mogelijk van leverancier te veranderen. In 2011 waren dat er al 40.609 inwoners van de provincie Antwerpen. Gemiddeld bespaarden de mensen 320 euro per jaar op hun energiefactuur. Alles samen gaat het om een besparing van 8,4 miljoen euro.

Verhaert verwacht met de derde editie nog meer inschrijvingen. "Met heel de discussie over de energieprijzen verwacht ik dat nog meer mensen van leverancier willen veranderen", zegt de gedeputeerde. "Met onze groepsaankoop zetten we de deur op een kier. Door het initiatief van minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) kwam de deur helemaal open te staan. Ondertussen kregen we al vierduizend voorinschrijvingen voor de groepsaankoop, terwijl de campagne pas in juni begint."

In september start de federale regering met een campagne om de consument te helpen bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier.

De provincie Antwerpen neemt deze handschoen op om de lokale ambtenaren op te leiden. "Met onze groepsaankopen van groene energie hebben we hier al ervaring mee", zegt Verhaert. "Het valt bovendien mooi samen met onze groepsaankoop van dit jaar. We gaan de mensen helpen om hun factuur te lezen."

www.gva.be

  

Fiets-o-strade ook zeer welkom in Heist-op-den-Berg

Onlangs werd de fiets-o-strade Antwerpen – Mechelen open gesteld. Dit is de vierde fietssnelweg in onze provincie. De Heistse afdelingen van CD&V, Open VLD en sp.a hopen ... meer

Bussen horen ook thuis op het platte land

Vandaag heeft sp.a Heist-op-den-Berg actie gevoerd aan het station om de besparingen bij De Lijn aan te kaarten. De Vlaamse regering wil van De Lijn een luxeproduct maken: duurdere ... meer

Weldra ook Blue Bikes aan station Heist

Heist-op-den-Berg heeft een overeenkomst gesloten met de firma Blue-mobility voor de plaatsing van acht blue-bikes ter hoogte van het station. ... meer

SGA organiseert: Voordracht Thatcher aan de Schelde

Op donderdag 12 maart zal professor emeritus Jan Vranken een voordracht komen geven over zijn laatste boek "Thatcher aan de Schelde" in het CC de Zwaneberg. Dit zal georganiseerd ... meer
31 08 2015
lees meer
Bevolking moet inspraak krijgen over Doe...

Diversiteit

Warm en koud geblaas over discriminatie op de arbeidsmarkt

Het zogenaamde nieuwe actieplan rond discriminatie van minister Muyters botst stuurloos alle richtingen uit. “Zo heeft Muyters duidelijk zijn kar gekeerd over de praktijktests”, zegt Bart Van Malderen.

lees meer
geplaatst op
di 23/06/2015 - 15:40

Consumentenzaken

Waterfactuur wordt duurder

Wie de plannen voor de nieuwe waterfactuur van minister Schauvliege van dichterbij bekijkt, merkt dat haar gegoochel met cijfers niet klopt. “De waterfactuur zal voor alle Vlamingen stijgen, niet dalen”, zegt Rob Beenders.

lees meer
geplaatst op
di 23/06/2015 - 15:41

Energie

Raad van State bevestigt: Verleng Doel 1 en 2 niet

Tijdens de paasvakantie presenteerde Johan Vande Lanotte de bevindingen van sp.a omtrent de verlenging van de levensduur van de kerncentrales. Nu treedt ook de Raad van State ons bij in onze bevindingen.

lees meer
geplaatst op
di 23/06/2015 - 15:39