samenheist-op-den-berg
sp.a betreurt uitstel elektrificatie Mol-Neerpelt

sp.a betreurt uitstel elektrificatie Mol-Neerpelt

sp.a Kamerlid David Geerts kreeg opnieuw geen duidelijkheid omtrent de elektrificatie ...

meer

herentals
Herentals en Ringland Antwerpen

rondom ons

 Herentalse burgemeester Jan Peeters nodigt Ringland Antwerpen wel van harte uit in Herentals. “Ontwarring Antwerpse verkeersknoop ook belangrijk voor onze ...

lees meer

nieuws!

Derde groepsaankoop groene stroom telt al 4000 voorinschrijvingen

woensdag 25 april 2012

De provincie Antwerpen verwacht een recordaantal inschrijvingen voor de derde groepsaankoop voor groene stroom, die start op 18 juni. Er zijn al 4000 voorinschrijvingen geregistreerd.

De provincie Antwerpen begon in 2010 met een groepsaankoop van groene energie. "We zagen dat de bewoners voor hun stroom beduidend meer betaalden dan in de ons omliggende landen", zegt gedeputeerde Inga Verhaert (sp.a). "We kozen ook voor groene stroom. Er waren al kleinere initiatieven rond groepsaankopen door de gemeentebesturen."

Bij de eerste editie schreven 30.000 mensen zich in om mogelijk van leverancier te veranderen. In 2011 waren dat er al 40.609 inwoners van de provincie Antwerpen. Gemiddeld bespaarden de mensen 320 euro per jaar op hun energiefactuur. Alles samen gaat het om een besparing van 8,4 miljoen euro.

Verhaert verwacht met de derde editie nog meer inschrijvingen. "Met heel de discussie over de energieprijzen verwacht ik dat nog meer mensen van leverancier willen veranderen", zegt de gedeputeerde. "Met onze groepsaankoop zetten we de deur op een kier. Door het initiatief van minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) kwam de deur helemaal open te staan. Ondertussen kregen we al vierduizend voorinschrijvingen voor de groepsaankoop, terwijl de campagne pas in juni begint."

In september start de federale regering met een campagne om de consument te helpen bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier.

De provincie Antwerpen neemt deze handschoen op om de lokale ambtenaren op te leiden. "Met onze groepsaankopen van groene energie hebben we hier al ervaring mee", zegt Verhaert. "Het valt bovendien mooi samen met onze groepsaankoop van dit jaar. We gaan de mensen helpen om hun factuur te lezen."

www.gva.be

  

sp.a betreurt uitstel elektrificatie Mol-Neerpelt

sp.a Kamerlid David Geerts kreeg opnieuw geen duidelijkheid omtrent de elektrificatie Mol-Neerpelt in de kamercommissie Infrastructuur. De minister deelde wel mee dat de kostprij ... meer

Fiets-o-strade ook zeer welkom in Heist-op-den-Berg

Onlangs werd de fiets-o-strade Antwerpen – Mechelen open gesteld. Dit is de vierde fietssnelweg in onze provincie. De Heistse afdelingen van CD&V, Open VLD en sp.a hopen ... meer

Bussen horen ook thuis op het platte land

Vandaag heeft sp.a Heist-op-den-Berg actie gevoerd aan het station om de besparingen bij De Lijn aan te kaarten. De Vlaamse regering wil van De Lijn een luxeproduct maken: duurdere ... meer

Weldra ook Blue Bikes aan station Heist

Heist-op-den-Berg heeft een overeenkomst gesloten met de firma Blue-mobility voor de plaatsing van acht blue-bikes ter hoogte van het station. ... meer
18 09 2015
lees meer
Anders aan politiek doen

Vlaanderen

De realiteit is pijnlijk anders dan wat deze regering voorstelt

“Uw voluntaristisch verhaal over het Vlaanderen van 2050 staat in schril contrast met wat uw regering vandaag doet”, zei Joris Vandenbroucke vandaag in het Vlaams parlement aan minister-president Bourgeois. “U belooft de armoede weg te werken, te investeren in Vlaanderen en in de Vlamingen. Maar in werkelijkheid verhoogt u de facturen van de mensen en bespaart u op de kap van de gezinnen en alleenstaanden, om cadeaus te kunnen uitdelen aan wie al veel heeft.”

lees meer
geplaatst op
vrij 02/10/2015 - 18:39

Samenleving

“N-VA verkondigt platte praat”

"Water is duurder geworden, elektriciteit ook. Deze regering doet daar smalletjes over, maar dat zijn essentiële dingen", zegt John Crombez in een interview in De Zondag. U leest het volledige interview hieronder.

lees meer
geplaatst op
vrij 02/10/2015 - 18:35

Gezin

Gezinnen verliezen 679 euro door rechtse regering

Een gemiddeld Vlaams gezin is gemiddeld al 697 euro verloren aan de centrumrechtse regeringsmaatregelen. Dat zei John Crombez in VTM Nieuws.

lees meer
geplaatst op
vrij 02/10/2015 - 18:38